Krachttraining en stabiliteitsoefeningen hebben een grote positieve invloed op het herstel na een blessure. De veelheid en variatie aan oefeningen in Kracht en Stabiliteit Online is een onuitputtelijke bron voor elke (sport)fysiotherapeut, herstel- en conditietrainer en verzorger. Bovendien wordt de webtool continu uitgebreid met extra oefeningen en voorbeeld-protocollen.
De kracht van Kracht en Stabiliteit Online is dat de oefeningen eenvoudig te zoeken, te selecteren en te delen zijn met je cliënten. Deze oefeningen worden weergegeven met foto’s, video’s en geschreven instructies. Op deze manier kunnen jouw cliënten hier ook thuis mee aan de slag en kunnen ze gerichter werken aan hun herstel.
Kortom, Kracht en Stabiliteit Online is een uitstekende ondersteuning voor jouw praktijk! Probeer het zelf een maand gratis en vrijblijvend uit.
Heel veel succes!
Wilfred Sip, sportfysiotherapeut en auteur van de Kracht en Stabiliteit-methode
De methode Kracht en Stabiliteit is een inspirerend en praktisch hulpmiddel om actief te revalideren en gevarieerd te trainen. Het basisboek, Kracht- en Stabiliteitstraining deel I, is met meer dan 1100 oefeningen een geliefd naslagwerk voor de fysiotherapeut, sporttrainer en revalidatiearts. Alle oefeningen zijn voorzien van heldere instructies en foto’s. Het digitale instrument Kracht en Stabiliteit Online is uitgebreid met video's.
De oefeningen zijn ingedeeld op belangrijke behandeldoelen: het verbeteren van kracht, stabiliteit, lenigheid en balans. Kracht- en Stabiliteitstraining deel II biedt naast kennis over de algemene trainingsprincipes praktische schema’s om oefeningen te combineren tot effectieve trainingsprogramma’s en specifieke revalidatietrajecten.
Bij alle oefeningen staat vermeld op welke lichaamsregio en spiergroepen deze van invloed is. In de digitale database Kracht en Stabiliteit Online kun je razendsnel oefeningen vinden en selecteren op basis van regio’s en spieren.
Door de enorme hoeveelheid aan oefeningen en variaties aan oefeningen kun je met Kracht- en Stabiliteitstraining altijd een gevarieerd programma samenstellen, ook als het gaat om langdurige revalidatietrajecten. Terwijl de blessure verholpen wordt, kan de cliënt de rest van het lichaam of de omliggende regio’s blijven trainen.
Kracht en Stabiliteit is het resultaat van jarenlange ervaring met het begeleiden van topsporters. Wilfred Sip heeft zijn eigen kennis en kennis van veel collega’s gebundeld in Kracht- en Stabiliteitstraining deel I en II. Het werken met topsporters heeft ervoor gezorgd dat Wilfred Sip gespecialiseerd is in het actief en dynamisch revalideren om altijd het beste resultaat te bereiken. Kracht en Stabiliteit is niet alleen zeer geschikt voor de sporter die zijn of haar prestaties wil verbeteren, maar ook om iedere cliënt met langdurige lichamelijke klachten een gevarieerd programma te kunnen aanbieden.
Met deze digitale databank aan oefeningen stel je razendsnel jouw trainingsprogramma’s samen. Het programma is voorzien van een handige zoekfunctie waarmee je snel de juiste oefeningen vindt en selecteert. De oefeningen zijn voorzien van foto’s, video’s en geschreven instructies. Doe inspiratie op voor nieuwe oefeningen of zet selecties klaar waarmee jouw cliënten zelfstandig kunnen werken. Je kunt je selectie ook mailen aan je cliënt. Door een abonnement te nemen op Kracht en Stabiliteit Online heb je toegang tot al deze faciliteiten.
Sportfysiotherapeut Wilfred Sip is in 1995 afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie in Utrecht. Hij heeft veel ervaring in de topsportwereld en is fysiotherapeut, krachttrainer en revalidatietrainer geweest bij onder andere de Rabobank Wielerploeg, PSV voetbal, de Philips zwemploeg en NAC Breda. Daarnaast heeft Wilfred Sip samengewerkt met Guus Hiddink, Jacco Verhaeren, Theo de Rooij, Luc van Agt en vele anderen. Op het gebied van revalidatie is hij (mede) verantwoordelijk voor de comeback van Erik Dekker, Pieter van den Hoogenband en Ruud van Nistelrooij. ‘Omdat ik vaak sporters help die door een lang revalidatieproces gaan, soms wel van zes tot acht maanden, ben ik gedreven om oefeningen te blijven bedenken die prikkelen en gevarieerd zijn.’